портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: Спорудження стадіону у Волновасі вийшло на фінальний етап

Опубліковано 09 вересня 2020 року, 12:54

Завершено роботи щодо влаштування бігових доріжок з поліуретановим покриттям, а також установка трибун на сучасному стадіоні в місті Волноваха, який споруджується «з нуля» у рамках програми «Велике будівництво».

З ходом будівництва 9 вересня ознайомилися заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. Представники підрядника, яким виступає ТОВ «ТБК СХІД», у діалозі з керівництвом області підтвердили, що всі роботи мають завершитися до 1 жовтня 2020 року, а на сьогодні будівельна готовність об'єкта складає близько 80%. Роботи тривають  згідно раніше складеного графіку.

Наразі завершено влаштування бігових доріжок з поліуретановим покриттям, а також укладено та утрамбовано третій шар основи з гранвідсіву під штучне покриття футбольного поля розмірами 90х60 метрів. Окрім цього, установлено трибуни для глядачів на 264 місця, огорожу, а в будівлі, де розташовуватимуться роздягальні та душові, виконали внутрішнє оздоблення плиткою, встановили всі двері та вікна, пофарбували фасад. Також зроблено підпірну стіну навколо футбольного поля, зовнішнє освітлення, паркувальні місця для спеціальних служб (швидка допомога, техніка МНС) і для автобусів.

Залишковими в рамках реалізації проєкту є роботи з укладання штучного покриття футбольного поля та завершення благоустрою території (укладання ФЕМ-плитки по периметру, на пішохідній частині всередині стадіону, центральний вхід та парковка біля входу).

Замовником робіт, які фінансуються за рахунок коштів обласного та районного бюджетів, є комунальна фізкультурно-оздоровча установа «Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Очікується, що сучасний стадіон на території біля Волноваської загальноосвітньої школи № 3, який стане першим подібним у районі, створить нові можливості для організації спортивного дозвілля населення, сприятиме залученню громади до регулярної рухової активності.

Програма "Велике будівництво", що реалізується за ініціативи президента України Володимира Зеленського, передбачає масштабну розбудову якісної інфраструктури по всій країні.  Зокрема, до неї включено 5 стадіонів на території Донеччини: у Волновасі, Краматорську, Селидовому та Слов’янську.