портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Побутове підґрунтя та особисті неприязні стосунки: на нараді за дорученням голови ОДА обговорили деталі події, що сталась у Новотроїцькому

Опубліковано 21 квітня 2020 року, 14:08

Резонансна подія, що сталася у Новотроїцькому 19 квітня, мала під собою побутове підґрунтя та особисті неприязні стосунки окремих її учасників.  Обставини події детально обговорили сьогодні на нараді, яка відбулася у Новотроїцькому за дорученням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка під головуванням заступника голови ДонОДА Вадима Філашкіна. У нараді взяли участь начальник поліції Донецької області Микола Семенишин, начальник Волноваського відділу НП ГУНП у Донецькій області Юрій Гречишкін, голова Волноваської райдержадміністрації Олександр Капітоненко, заступник голови Волноваської РДА Максим Косматенко та голова Новотроїцької селищної ради Олександр Ворожбит. 

На нараді зазначалося, що за фактом відкрито два кримінальні провадження з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці продовжують слідчо-оперативні заходи, щоб встановити усіх осіб, причетних до розгортання даної події.  Нагадаємо, 19 квітня 2020 року у смт Новотроїцьке відбулася масова бійка за участі кількох десятків осіб. За сигналом "Тривога" було піднято весь особовий склад Волноваського відділу поліції. На місце події виїхали керівники обласної поліції, Волноваського ВП та рота поліції особливого призначення. Зловмисники намагалися перевернути транспортні засоби, що стояли поряд із місцем події. Відтак поліцейські, відповідно до ст. 46 Закону України "Про Національну поліцію", були змушені зробити чотири попереджувальні постріли у повітря. Порушення громадського порядку було припинено.