портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Постачальники газу, які працюють на Донеччині, дотримуються рішення уряду щодо ціни природного газу для населення

Опубліковано 10 лютого 2021 року, 15:12

Постачальники газу, які працюють у Донецькій області, дотримуються рішення уряду щодо ціни на природний газ для населення.   Про це на брифінгу у Краматорську повідомила  заступник директора департаменту розвитку базових галузей промисловості – начальник управління вугільної промисловості та енергетики Донецької ОДА Тетяна Тараненко.

«Щодо постачання природного газу для населення,  хочу звернути увагу, що Кабінетом міністрів затверджена на період цього опалювального сезону рекомендована ціна для постачальників газу – це 6,99 грн.  Ціна газу  від компанії «Нафтогаз України» у січні планувалася на рівні 7,22 грн за кубічний метр. Фактично вона склала 6,86 грн. Така ж сама ціна  передбачається і на лютий у цього постачальника.  Наш  місцевий постачальник газу, ТОВ «Донецькі енергетичні послуги» (YASNO),  пропонує ціну на січень і лютий поточного року на рівні 6,99 грн за кубічний метр»,  -  сказала Тетяна Тараненко.

Вона зазначила, що у Донецькій області один з найнижчих тарифів на розподіл природного газу. «Він нижче рекомендованого НКРЕКП.  По Донецькій області у компанії «Донецькоблгаз»  тариф складає 1,22 грн, у компанії «Маріупольгаз», яка розподіляє газ на півдні області, тариф складає 1,83 грн»,  - повідомила заступник директора департаменту розвитку базових галузей промисловості – начальник управління вугільної промисловості та енергетики ОДА. 

 Тетяна Тараненко також нагадала, що 9 лютого поточного року було  підписано Меморандум про взаєморозуміння  щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

Меморандум укладено між Кабінетом міністрів України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, НАК «Нафтогаз України» і мерами міст.

Головні домовленості, які були досягнуті, це те, що вартість послуги постачання теплової енергії та постачання гарячої води у багатоквартирні будинки протягом опалювального сезону 2020-2021 років не змінюватиметься.  Підприємства теплопостачання гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла  упродовж всього опалювального періоду 2020-2021 років.

Крім того, для підприємств теплопостачання передбачена відстрочка оплати за природний газ та компенсації різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованої в тарифах за тепло.

Нагадаємо, що ринок газу запрацював в Україні від серпня 2020 року.  На ньому діють десятки постачальників, кожен з яких пропонує споживачам свою ціну та свої тарифні пропозиції.  У кожного споживача є реальна можливість через зміну постачальника отримати меншу ціну газу.  Покрокова інструкція, як споживачу природного газу змінити постачальника,  - за посиланням.

Інші новини за темою