портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представлено проєкт критеріїв та індикаторів для державного моніторингу інтеграції ВПО в приймаючі територіальні громади

Опубліковано 28 травня 2021 року, 17:00 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Проєкт критеріїв та індикаторів для державного моніторингу інтеграції ВПО в приймаючі територіальні громади: житло, зайнятість та економіка домогосподарств було представлено під час онлайн - консультативній зустрічі, організованої Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України  та Данською Радою у справах біженців 28 травня.

Участь у заході взяло керівництво Департаменту соціального захисту облдержадміністрації.

Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (далі - Мінреінтеграції) сумісно з  Данською Радою у справах біженців розроблено  «Проєкт критеріїв та індикаторів для державного моніторингу інтеграції ВПО в приймаючі територіальні громади: житло, зайнятість та економіка домогосподарств» (далі - Проєкт). Передбачається що документ буде затверджений постановою Кабінету міністрів України з метою запровадження державного моніторингу інтеграції ВПО в приймаючі територіальні громади.

Проєкт містить десять критеріїв для оцінки інтеграції ВПО в приймаючі територіальні громади та визначає методи збору, обробки та аналізу даних.

Під час першої консультативної зустрічі були обговорені три з десяти критеріїв, розроблених Мінреінтеграції, які стосуються житла, зайнятості та економіки домогосподарств ВПО.

Загальною метою Моніторингу є підтримка ВПО у досягненні довгострокових рішень. Завдання Моніторингу полягає у підтримці ефективної інтеграції ВПО в приймаючі територіальні громади шляхом:

1) вимірювання прогресу інтеграції з використанням критеріїв та індикаторів;

2) визначення потреб ВПО.

Під час консультативної зустрічі були представлені індикатори, типи розділення даних за індикаторами, базові та кінцеві цільові показники. Учасники зустрічі висловили свої думки щодо індикаторів, запропонованих в документі.

Інші новини за темою