портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації прийняли учать у засіданні робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Опубліковано 15 травня 2020 року, 17:14 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації 15 травня 2020 року прийняли учать у засіданні робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів з питання з напрацювання законопроєкту про статус і соціальний захист мирних (цивільних) громадян та дітей, які постраждали внаслідок бойових дій чи збройних конфліктів.

Під час засідання робочої групи опрацьовувалися зміни до відповідних законопроєктів щодо підвищення рівня соціального захисту постраждалих під час військових дій цивільних громадян та дітей, визначення їх пільгового статусу.

У засіданні робочої групи також приймали участь народні депутати України, представники міністерств, місцевих органів виконавчої влади та представники громадських об’єднань.

Робота щодо розробки відповідних законопроєктів триває.

Слід зазначити. на сьогодні управліннями соціального захисту населення області 29 цивільним особам, інвалідність яких пов’язана із дією вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил), видано «Посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни». Всі вони отримають пільги, передбачені чинним законодавством.