портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донецької ОДА взяли участь у нараді з профілактики пташиного грипу

Опубліковано 22 січня 2020 року, 17:35 , Департамент агропромислового комплексу та земельних відносин

Керівництво департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької облдержадміністрації та Головного управління Держпродспоживлужби у Донецькій області взяли участь у селекторній нараді під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Висоцького. Під час наради обговорювалися  профілактика пташиного грипу серед суб’єктів господарювання та у приватних домогосподарствах, заходи протидії  фальсифікації вершкового масла та нові умови виробництва кормів.

Особливо гостро постало питання протидії пташиному грипу після спалаху у Вінницькій області. У зв’язку із необхідністю посилення заходів профілактики серед птаховиробників різних форм власності для непоширення збудників грипу птиці на території України запропоновано Держпродслужбі України та її територіальним підрозділам позапланові заходи ветеринарно-санітарного контролю щодо суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з вирощуванням, утриманням, реалізацією живої птиці та птахопродуктів та недопущення їх в харчування в дитячих закладах. З метою вилучення продукції виробленої в інкубаційний період та проведення відповідного аналізу планується долучити до роботи обласні департаменти освіти та охорони здоров’я. Також наголошено на обов’язковій умові закритого зберігання кормів для птиці, що є однією з обов’язкових умов профілактики захворювання на пташиний грип.

Станом на 21.01.2020 на території Донецької області здійснюють діяльність 14 птахофабрик та 1 птахоферма з яких:

• яєчного напряму продуктивності – 11 птахофабрик;

• м’ясного напряму продуктивності – 3 птахофабрики; (1 по розведенню качок, 2- розведення бройлерів)

• займаються розведенням гусей – 1 птахоферма.

В сільськогосподарських підприємствах утримається 4,0 млн.голів птиці, по господарствах населення 2,1млн.птиці.

За підсумками наради були надані рекомендації щодо розроблення обласних заходів із протидії розповсюдження пташиного грипу та щодо проведення роз’яснювальної роботи серед населення за відповідними напрямками.