портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донецької ОДА взяли участь в онлайновому засіданні колегії Мінсоцполітики

Опубліковано 12 лютого 2021 року, 19:33 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Підведення підсумків роботи у соціальній сфері за 2020 рік, перспективи розвитку соціальної сфери в умовах децентралізації та основні завдання Міністерства соціальної політики України на 2021 рік були розглянуті 12 лютого на онлайновому засіданні колегії Мінсоцполітики,

Засідання відбулось під головуванням міністра Міністерства соціальної політики України Марини Лазебної

У ньому взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна керівники структурних підрозділів за напрямом соціального захисту населення та захисту прав дітей облдержадміністрації Олена Токарева, Наталія Тимофеєва, Лілія Золкіна.

Марина Лазебна у своїй доповіді повідомила про стан виконання завдань, на яких було зосереджено основну увагу Мінсоцполітики. Такими завданнями були і залишаються соціальна підтримка громадян, посилення захисту прав дітей, розвиток сімейних форм виховання,  захист прав і свобод людини. Не залишилось без уваги питання забезпечення соціальної підтримки громадян України у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Особливу увагу на колегії було звернуто на здійснення заходів в умовах проведення в Україні реформи децентралізації та максимального наближення адміністративних послуг соціального характеру до мешканців територіальних громад. Йдеться про впровадження Програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», вирішення питань організації здійснення соціальної роботи, надання соціальних послуг.

Зазначено, що утворення територіальних громад має супроводжуватись процесом розвитку системи надання соціальних послуг за місцем проживання людини, без вилучення її зі звичного середовища проживання та запровадження інноваційних послуг, зокрема для осіб з інвалідністю, дітей, літніх людей, постраждалих від торгівлі людьми та домашнього насильства.

В рамках продовження проведення реформ у соціальній сфері у 2021 році основну увагу буде зосереджено на підтримці осіб з інвалідністю, громадян похилого віку, малозабезпечених сімей, а також впровадженню єдиної моделі організації надання соціальних послуг, удосконаленню системи соціального захисту населення в умовах децентралізації.

Також на колегії було розглянуто питання щодо організації роботи, направленої на запобігання виникнення надзвичайних ситуацій в закладах сфери надання соціальних послуг, а саме виявлення приватних закладів, які надають послуги громадянам похилого віку та особам з інвалідністю, а також забезпечення пожежної безпеки в закладах та установах системи соціального захисту населення.



Інші новини за темою