портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Мінінтеграції обговорили з представниками бізнесу на півдні Донеччини концепцію економічної стратегії розвитку області

Опубліковано 18 вересня 2020 року, 14:25

Представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України провели у Волновасі виїзну нараду з місцевою владою та підприємцями центральної та південної частини Донецької області у п’ятницю, 18 вересня. 

У нараді взяли участь радник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Андрій Мирошніченко та генеральний директор директорату стратегічного  планування та європейської інтеграції Марта Бухтіярова, радник голови Донецької облдержадміністрації Микола Трофименко, представники військово – цивільних адміністрацій  Маріїнського району, Волновахи, Мар'їнки, Красногорівки, а також  Мангушської, Нікольської, Великоновосілківської райдержадміністрацій та селищ Широкине й Комінтернове.

Під час наради було представлено концепцію економічної стратегії розвитку Донецької та Луганської областей. 

«Ми у різних, дуже важливих точках нашої  області обговорюємо стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей, пропоновану міністерством. Надзвичайно важливу, надзвичайно актуальну. Відбувається живий діалог, живе спілкування», - зазначив Микола Трофименко.

Радник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Андрій Мирошніченко підкреслив, що наразі стоїть завдання перетворити Донеччину та Луганщину, які постраждали від агресії Російської Федерації,  у територію пріоритетного розвитку. «Ми маємо шанс тут провести й започаткувати економічний експеримент. Якщо він вдасться, ми його можемо розповсюджувати на всю територію України. Наше завдання – створити умови, щоб сюди прийшов бізнес, прийшов розвиток, почали повноцінно наповнюватися місцеві бюджети, а люди отримали відчуття, що живуть в комфорті, на території, яка розвивається», -  повідомив він.

Під час наради порушувалися такі нагальні питання, як проблема водопостачання,  кредитів для бізнесу, компенсації витрат власникам землі, на чиїх угіддях розташовані фортифікаційні споруди, тощо.  

«Ми хочемо почути усі думки та проблеми, що є наразі, щоб допомогти їх вирішити», -  сказав Андрій Мирошніченко.