портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Президент України Петро Порошенко привітав піхотинців у зоні ООС

Опубліковано 06 травня 2019 року, 19:03 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні в рамках робочої поїздки в Донецьку область Президент України, Верховний Головнокомандувач Петро Порошенко привітав воїнів-піхотинців з професійним святом.

В урочистостях також взяли участь Міністр оборони України Степан Полторак, Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко, представники Командування ООС, а також голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.

«Перебуваючи разом з вами тут, в Авдіївці, ще раз наголошую, що гарантом збереження української державності та усіх перетворень в країні є нові Збройні Сили України. Вони, народившись в полум’ї війни з російським агресором, за останні роки дуже суттєво наростилися, зміцнилися і загартувалися», - зазначив Глава держави.

Він зазначив, що у свідомості українців військовослужбовець Збройних Сил України – не просто захисник, він є символом впевненості в наших силах та прикладом самовідданого ставлення до виконання своїх обов’язків, взірцем стійкості.

«Сьогодні, вдивляючись у ваші обличчя, я відчуваю гордість за те, що маю честь бути вашим Верховним Головнокомандуючим, гордість за те, що Україна має таких синів і доньок як ви», - заявив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що День піхоти, яка є основою будь-якого війська, сьогодні вперше відзначається на державному рівні. «Загартовані в боях із російським агресором, ви щоденно демонструєте стійкість, непереможний характер, відвагу та героїзм. І саме на піхоту війна покладає найбільші навантаження. А на долю бійців-піхотинців лягає найважчий тягар бойових дій та військового побуту», - сказав він.

Петро Порошенко висловив захисникам подяку від співвітчизників, подяку від держави і подяку від себе особисто за сумлінне виконання конституційного обов’язку, відвагу, героїзм і самопожертву.

Він повідомив, що на командному пункті заслухав доповідь Командувача Об’єднаних сил щодо ситуації в районі проведення ООС. «Ми всі чітко усвідомлюємо, що Росія жодним чином не відмовилася від своїх агресивних намірів, а наша держава, на жаль, продовжує перебувати в небезпеці. І за цих неймовірно складних умов воїни Збройних Сил героїчно і стійко виконують бойові завдання, утримуючи визначені рубежі», - зазначив Петро Порошенко, зауваживши, що, на жаль, щоденно ми платимо за це непомірно високу ціну – життям та здоров’ям наших українських героїв.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять українських воїнів і мирних мешканців, які загинули у війні з російським агресором.

«Вірю, що спільними з вами зусиллями ми повернемо мир та спокій на усю територію Української держави і наші діти будуть жити в незалежній, щасливій та заможній європейській країні», - звернувся Глава держави до воїнів і в цей святковий день побажав їм та їх рідним і близьким міцного здоров’я, щастя і успіхів.

Окрім цього, під час зустрічі Глави держави з військовослужбовцями операції Об’єднаних сил з нагоди Дня піхоти присвоїв почесні найменування трьом військовим частинам ЗСУ, відповідний указ було оголошено під час заходу.

 «З метою відновлення історичних традицій національного війська та зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань, підписав Указ щодо присвоєння почесних найменувань 57-й окремій мотопіхотній бригаді – імені кошового отамана Костя Гордієнка. 58-й окремій мотопіхотній бригаді – імені гетьмана Івана Виговського та 26-й артилерійській бригаді – імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича», - повідомив він.

Також Президент вручив державні нагороди військовослужбовцям за вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку та з нагоди Дня піхоти.