портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Проведення громадських консультацій щодо покинутих напризволяще архівних документів

Опубліковано 11 вересня 2019 року, 11:25 , Державний архів області

Державний архів Донецької області проводить електронні громадські консультації за темою «Проблемні питання забезпечення соціального захисту громадян та шляхи їх вирішення в умовах проведення ООС».

Державний архів Донецької області планує обговорити питання «Покинутих напризволяще архівних документів» на території Донецької області.

З середини 2014 року загострилося питання отримання громадянами архівних довідок для їх соціально-правового захисту. Ця ситуація склалася в зв’язку з тим що:

-частина підприємств, установ, організацій перемістилася з тимчасово окупованої на підконтрольну Україні територію без документів, що підтверджують стаж та розмір заробітної плати громадян;

-архівні документи підприємств, установ вивезені з тимчасово окупованої території та покинуті, що призводить до того, що довідки не видаються;

-власники діючих підприємств, установ, які розташовані поблизу лінії розмежування та на території Донецької області, підконтрольній органам державної влади України, залишають архівні документи напризволяще, що також унеможливлює видавання архівних довідок соціально-правового характеру.

Звертаємось з проханням до всіх небайдужих громадян та тих, хто стикнувся з такою ситуацією – напишіть нам про це. Повідомте, що саме сталося, в чому причина, через яку Ви не можете отримати необхідну архівну довідку. Якщо Вам відомі факти щодо покинутих документів, місце їх перебування, повідомте нам.

За Вашими повідомленнями ми плануємо зібрати інформацію та проаналізувати її, щоб знайти шляхи вирішення означених Вами проблем.

Результати проведеної роботи будуть обговорені на Круглому столі з представниками громадськості. Сподіваємося, що це допоможе знайти шлях отримання громадянами архівних довідок для гарантованого соціально-правового захисту.

Інформацію можна надати шляхом заповнення спеціальної електронної форми за посиланням https://dn.archives.gov.ua/informobs_ukr.htm

Строк проведення консультації: до 30 вересня 2019 року.

Нам важливо почути більшість!!!