портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Визначили цілі і завдання Стратегії до 2027 року

Опубліковано 11 вересня 2019 року, 09:12 , Департамент економіки облдержадміністрації

З 30 серпня по 4 вересня пройшли засідання робочих груп з розробки Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027 року. 

Першим питанням на порядку денному стояло обговорення цілей і завдань майбутнього документа. Визначено чотири стратегічні цілі. 

Перша – оновлена, конкурентоспроможна економіка. Базується на трьох складових: кваліфіковані кадри та гідна праця; розумна спеціалізація, заснована на знаннях та інноваціях; транспортна доступність та просторове сполучення регіону.

Друга – якість життя та людський розвиток. Приділена увага всебічному розвитку дітей та молоді, турботі про здоров’я населення та гармонійному фізичному і духовному розвитку людини.

Третя – ефективне управління та безпека в умовах зовнішніх і внутрішніх викликів. Включатиме питання безпеки населення і територій, рівного доступу населення до базових соціальних, адміністративних та комунальних послуг, рівномірного розвитку територій. 

Четверта – екологічна безпека та збалансоване природокористування. В рамках якої, спрямовуватимо свої зусилля на безпечний стан довкілля; стале управління відходами та небезпечними хімічними речовинами; енергетичну безпеку та розвиток альтернативної енергетики. 

Наразі, кожен зацікавлений може ознайомитись з проектом дерева цілей Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027 року за посиланнями (додається) і надати свої пропозиції і зауваження до 30 вересня 2019 року на електронну пошту: [email protected].

Другим питанням порядку денного було визначення стратегічного бачення Донецької області до 2027 року. Кожна робоча група напрацювала своє бачення. Пропонуємо долучитись до обговорення: або підтримати один із напрацьованих варіантів, або запропонувати власний (https://docs.google.com/forms/d/1oRSE8N-K00S2yhgh8LJOSz906YEe6ZcQMdLBjGG_M84/edit?fbclid=IwAR0E66Akml8eecnJx_9Tl6ymK9W8aG7cUZwgn_M3BQB6pdvcOIoC246jCsI)