портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Школам Донеччини урочисто передали 19 автобусів

Опубліковано 31 серпня 2020 року, 11:47

Сертифікати на дев'ятнадцять шкільних автобусів урочисто передали освітнім закладам Донецької області 31 серпня.

Передача автобусів пройшла у Краматорську. 

«Напередодні нового навчального року радий вручити  сертифікати на 19 шкільних автобусів. Вручення сертифікатів, отримання автобусів, їх проїзд по сучасним дорогам не тільки до опорних закладів, а взагалі по дорогам області, ремонт навчальних закладів, реконструкція, відновлення інфраструктури в області повинно бути правилом, а не виключенням. Облдержадміністрація зробить все можливе, щоб у учнів, у педагогічного складу були зручні, комфортні умови для навчання, для освоєння освітнього процесу», -  сказав голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

Очільник області також повідомив, що 5 навчальних закладів, які капітально відремонтовано в рамках програми президента «Велике будівництво», 1 вересня розпочнуть свою роботу.

У 2020 році на умовах співфінансування з державним бюджетом для підвезення учнів  придбано та доставлено до області 19 шкільних автобусів для Іллінівської, Лиманської, Бахмутської, Сіверської, Соледарської ОТГ, Волноваського, Великоновосілківського, Слов’янського, Бахмутського, Мар’їнського, Мангушського, Нікольского, Покровського районів на загальну суму 34 млн. грн.

Крім того, придбано 1 автобус за кошти місцевого бюджету в Іллінівській ОТГ.  Для шкіл, розташованих на лінії зіткнення придбано 3 автобуси (Красногорівський ЗЗСО № 2 Мар'їнського району, Миронівська ЗОШ № 1 Бахмутського району, Світлодарський НВК Бахмутського району).

До початку 2020-2021 навчального року загальна кількість учнів, які проживають за межею пішохідної доступності та потребують перевезення складає 7,9 тис. осіб. Підвезення дітей здійснюватимуть 184 автобуси до 156 шкіл.

Після придбання цих автобусів в області залишається потреба для придбання 12 шкільних автобусів.