портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Сіра зона» може бути небезпечною для тих, хто перетинає КПВВ «Новотроїцьке» у бік тимчасово окупованої території

Опубліковано 07 липня 2020 року, 13:52

Українські прикордонники попереджають про небезпеку у так званій «сірій зоні» для тих, хто перетинає КПВВ «Новотроїцьке» у бік окупованої території, через можливі обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Про це повідомила речниця  Донецького прикордонного  загону Валерія Карпиленко.

Відсьогодні представники незаконних збройних формувань відновили  роботу  КПП «Оленівка» на дорожньому коридорі «Донецьк-Маріуполь».   Натепер з тимчасово окупованої території прибули два автомобілі та шістнадцять людей. У зворотному напрямку рушили шість автомобілів та понад 150 осіб.

Українські прикордонники попереджають подорожуючих, що у разі відмови  у пропуску на тимчасово окуповану територію з боку представників незаконних збройних формувань  не варто лишатись у так званій сірій зоні. Російсько-окупаційні війська час від часу відкривають вогонь у бік населених пунктів, які розташовані неподалік КПВВ «Новотроїцьке».

У разі повернення на контрольовану територію  громадяни обов'язково мають встановити додаток "Дій вдома" і дотримуватися режиму самоізоляції.

Нагадаємо, КПВВ «Новотроїцьке» відновив свою роботу з 22 червня. Натомість пропуск людей з  тимчасово окупованої території здійснювався до 28 червня - окупаційні адміністрації тимчасово окупованих окремих районів Донецької області повністю перекрили в'їзд та виїзд через контрольовані ними пропускні пункти, нехтуючи гуманітарними потребами людей.