портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорили питання змін адміністративно-територіального устрою області

Опубліковано 07 серпня 2020 року, 12:27

Питання проведення широкомасштабної інформаційної кампанії серед населення про причини та перспективи змін у адміністративно-територіальному устрої Донеччини обговорили  на засіданні робочої групи з підготовки пропозицій щодо удосконалення адміністративно-територіального устрою  області.

Засідання під головуванням першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Мороза відбулося в онлайн-режимі.

У заході взяли участь представники райдержадміністрацій, районних рад, органів місцевого самоврядування, народні депутати України, представники департаменту економіки ОДА.

«Окрім визначення адміністративних та виборчих аспектів подальшого впровадження реформи, однією з головних задач для органів місцевого самоврядування є проведення широкомасштабної інформаційної кампанії серед населення про причини та перспективи змін у адміністративно-територіальному устрої. Також ми маємо забезпечити функціонування центрів надання адміністративних послуг у кожній об’єднаній територіальній громаді задля того, щоби під час переформатування районів громадяни мали вільний доступ до усіх необхідних їм державних послуг», - наголосив Ігор Мороз.

У ході засідання робочої групи був розглянутий адміністративно-територіальний устрій базового та субрегіонального (районного) рівнів Донецької області. Також розглядались питання управлінських процесів на субрегіональному рівні у зв’язку з утворенням і ліквідацією районів під час реформи децентралізації.

Нагадаємо, на Донеччині постановою Верховної Ради України утворено 8 нових районів