портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Києві відбулось засідання Ради регіонального розвитку

Опубліковано 12 листопада 2018 року, 19:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

12 листопада в Києві під головуванням Президента України Петра Порошенка відбулось засідання Ради регіонального розвитку за участі прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, міністрів, голів обласних держадміністрацій, мерів міст, керівників районів та об'єднаних територіальних громад. Основною темою стало питання децентралізації як принципу розбудови міцної заможної держави.

За словами Петра Порошенка, ця зустріч - не паркетна. Вона - для обговорення найкращих практик та напрацювання подальших дій. Президент України наголосив, що в центрі будь-якої реформи, проекту чи дії має бути людина. А тому окремо озвучив свою вимогу до Уряду удосконалити й розширити програму надання субсидій, збільшити кошти на її фінансування. Усі, хто реально потребує субсидій, мають бути ними забезпечені. Президент зазначив: якщо в бюджеті на наступний рік це не буде враховано, він його не підпише.

Стосовно децентралізації, Гарант наголосив, що процес добровільного створення об'єднаних територіальних громад має бути завершений у 2019 році. Громади мають отримати ресурси й можливості для свого розвитку і відповідальність перед людьми.

Глава держави позитивно оцінив розбудову та розвиток інфраструктури, у тому числі й на Донеччині, зазначивши, що це - одна із складових нашої спільної перемоги над агресором.

"Ми не дамо розколоти країну ні ззовні, ні зсередини. Будемо її захищати", - зазначив Петро Порошенко.