портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина відзначила Міжнародний день толерантності

Опубліковано 12 листопада 2018 року, 19:00 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

11 листопада у м. Маріуполь з нагоди Міжнародного дня толерантності відбувся IХ Всеукраїнський фестиваль грецької пісні ім. Тамари Каци. Організатором заходу виступила Донецька ОДА, Федерація грецьких товариств України, Асоціація національних меншин Донецької області «Співдружність». Такий фестиваль проводиться на честь видатної грецької співачки Тамари Каци.

 У заході в МПК «Український дім» взяли участь представники національних меншин зі всієї Донеччини. Загалом свято відвідали понад 1000 осіб. 

Привітати представників національних меншин зі святом завітали представники обласної та міської ради, мешканці міста, представники Операції Об’єднаних сил. Радник голови облдержадміністрації Микола Трофименко також взяв участь у заході та передав вітання від очільника області Олександра Куця.«Донецька ОДА всіляко підтримує заходи, які проводять представники національних меншин. Сьогодні – чудовий захід, який ми організували всі разом. Я щиро дякую всім організаторам та учасникам. Здоров’я вам, миру, злагоди та завжди бути толерантними один до одного, пам’ятаючи, що Україна – це наш з вами спільний дім», - наголосив Микола Трофименко.

Окрім цього, у холі палацу культури відбулась виставка ужиткового мистецтва різних національностей і культур. Завершилось свято яскравим гала-концертом переможців та гостей фестивалю. Всі учасники заходу були нагороджені грамотами, а переможці отримали медалі лауреатів та цінні подарунки.