портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську за підтримки ЄС і ЄБРР пройшов форум «Business4Women»

Опубліковано 17 серпня 2020 року, 12:35

Понад сотні жінок-підприємниць взяли участь у бізнес - форумі «Business4Women», який пройшов у онлайн-форматі в Краматорську 13 серпня.

Організатор заходу — Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Краматорськ, заснований на базі Донецької торгово-промислової палати за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу.

Форум проходить вже вчетверте і щороку він збирає все більше жінок, які діляться досвідом як з початківцями підприємцями, так і з компаніями, які вже стало працюють.

В цьому році Форум відбувся в незвичайному форматі з оглядом на ситуацію, яка склалася через поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

«Світ стрімко змінюється і диктує нові правила гри, але це не стає на заваді тим, хто прагне вдосконалення, — зазначив у вітальному слові президент Донецької торгово-промислової палати Максим Ануфрієв. - Цього разу ми розширили межі: серед чарівних учасниць бізнес-форуму — представниці 15 областей України. Хочу наголосити, що Донецька ТПП завжди поряд з бізнесом. Ми допомагаємо представникам малого та середньому бізнесу визначати перспективні напрями, наші експерти готові озброїти підприємців необхідними знаннями та інструментами. Але для цього потрібен рух назустріч один одному».

Тетяна Денисова, аналітик групи з фінансування та розвитку МСБ Європейського банку реконструкції та розвитку у своєму виступі зазначила, що малий та середній бізнес – це найпотужніший двигун економіки, тому у ЄБРР є дієві програми підтримки та фінансування МСБ в Україні.

«Більш ніж 250 жінок отримали підтримку у рамках консалтингових проєктів. Вагомою допомогою є «Програма ЄБРР «Корисні ноу-хау під час кризи», яка розташована на платформі банку «Академія ноу-хау». Це навчальний ресурс, на якому підприємці мають змогу отримувати практичну допомогу, в тому числі навчальні матеріали та консультації від галузевих експертів з питань роботи в умовах кризи», — зазначила Тетяна Денисова. 

Про те, що франчайзинг – це один з найдешевших і водночас найбільш ефективних інструментів розвитку бізнесу, який відкриває можливість побудувати мережі з широким регіональним охопленням при мінімальних початкових інвестиціях, отримати оптимальні умови у постачальників, підвищити конкурентоспроможність і інноваційність свого бізнесу, забезпечити приплив інвестицій і нових ідей від франчайзи, розповів керуючий партнер компанії Franchising Full Cycle (FFC), експерт з франчайзингу Олександр Лук’янов.

Програма Форуму була насіченою та практичною.

Обговорювалася на бізнес-форумі актуальні питання стосовно психоемоційного здоров’я, персонального брендування і необхідності формування індивідуального і впізнаваного стилю. Як завжди, величезний інтерес викликали лайфхаки і факапи в написанні заявок для участі в грантових проєктах.

Мета форуму Business4Women — створення мотивувального комунікаційного середовища, яка б стимулювала жінок до позитивних змін, досягненню особистих цілей і підвищенню якості життя – була досягнена.

Після завершення Форуму всі учасники малі змогу оцінити діяльність організаторів, свої враження та ефективність заходу, залишивши свій фідбек у анкеті зворотнього зв’язку.