портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У м. Святогірськ відбувся координаційний семінар для керівників управлінь соціального захисту населення області

Опубліковано 18 лютого 2019 року, 10:50 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

14-15 лютого 2019 року у м. Святогірськ за підтримки регіонального офісу УВКБ ООН відбувся координаційний семінар для керівників управлінь соціального захисту населення міст та районів області на тему «Практичні аспекти забезпечення соціальних прав внутрішньо переміщених осіб».

На семінарі були присутні керівники управлінь соціального захисту населення області, представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, управлінь Пенсійного фонду України в Донецькій області, Благодійного фонду «Право на захист», радники Міністерства соціальної політики України з питань ВПО та інші.

Під час заходу була проведена сесія із запобігання психологічного вигорання; розглянуто багато питань щодо обліку внутрішньо переміщених осіб, призначення соціальних виплат, зокрема щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг; взаємодії системи соціального захисту населення з системою пенсійного забезпечення тощо.

Також було проведено цікаве спілкування з радником Міністерства соціальної політики України з питань ВПО Дмитром Коростельовим, під час якого обговорено проблемні питання, які виникають у роботі з внутрішньо переміщеними особами.

Такі заходи є дуже корисними при реалізації державної політики у напряму роботи з внутрішньо переміщеними особами.