портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Маріуполі розпочався “Форум єдності”

Опубліковано 30 жовтня 2019 року, 13:35 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Маріуполі розпочався “Форум єдності” - масштабний захід, присвячений інституціоналізації діалогу між суспільством та владою.

Захід проходить за участю Президента України Володимира Зеленського в новому Центрі надання адміністративних послуг у Лівобережному районі Маріуполя, який презентували під час форуму.

Спікерами форуму стали міністр інфраструктури Владислав Криклій, міністр освіти і науки Ганна Новосад, міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, режисер Олег Сенцов та інші представники влади, громадянського суспільства і міжнародних організацій.

У програмі заходу - панельні дискусії під назвами «Від безкінечного майбутнього до планів на завтра. Гуманітарна політика України для збереження зв’язків з громадянами, які проживають на ТОТ», «Дороги для українців. Як інфраструктура України єднає громадян», «Інформаційна стратегія для України» тощо.

Під час свого виступу Володимир Зеленський наголосив, що говорячи про повернення окупованих українських територій, маємо говорити не лише про окуповані частини Донецької та Луганської областей, а й про Крим.

Повернути їх - завдання і влади, і всього суспільства.

Участь у роботі форуму взяв також голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.

«На форумі говоримо про те, як інфраструктура єднає громадян, про гуманітарну політику, про те, як зберегти зв'язки з тими людьми, які живуть на тимчасово окупованій території, про національну модель перехідного правосуддя і основні принципи постконфліктного врегулювання», - заявив очільник області.

В рамках форуму також працюватиме публічна лабораторія у пошуку спільних рішень: що об’єднує Україну.