портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Маріуполі СБУ викрила держвиконавця на вимаганні грошей з родичів власника арештованої квартири

Опубліковано 19 травня 2020 року, 17:49 , Пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях

Служба безпеки України підозрює старшого державного виконавця Центрального відділу державної виконавчої служби Маріуполя в одержанні  хабара за розблокування арештованої нерухомості.

За версією слідства, за 25 тисяч гривень посадовець обіцяв місцевому жителю зняти обмеження на квартиру, які були накладені на власника через несплату штрафу за адміністративне правопорушення (браконьерство).

Правоохоронці затримали держвиконавця відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання всієї суми неправомірної вигоди.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до протиправної діяльності.

Заходи із викриття зловмисника проводились спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Маріуполя.