портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У низці міст Донеччини планується придбати орієнтовно 49 квартир для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 04 лютого 2021 року, 18:01

Близько 50 квартир для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб планується придбати у низці міст Донецької області у 2021 році.    

 З метою забезпечення внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО) житлом для тимчасового проживання, постановою Кабінету Міністрів України від 04.10.2017 № 769 затверджено Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України (далі – Порядок). Вказаним Порядком передбачена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання у комунальну власність житла для надання в тимчасове користування ВПО за умови  співфінансування заходу з місцевого бюджету в розмірі не менше 30%.

На сьогодні, відповідно до вищевказаного Порядку, у містах Авдіївка, Бахмут, Добропілля, Краматорськ,   Маріуполь, Лиман, Покровськ, Слов’янськ,  та у Великоновосілківському районі і Сіверській ОТГ придбана 261 квартира, у тому числі у 2020 році придбані 37 квартир на суму  14756,4 тис. грн. Зазначені квартири надані ВПО для тимчасового проживання.

Законом України «Про державний бюджет  України на 2021 рік» за бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України» передбачено видатки у сумі 125 млн грн.

В поточному році, крім вищезазначених міст, планують взяти участь у покупці квартир для тимчасового користування ВПО в  містах Торецьк, Вугледар, а також в Андріївській ОТГ, Іллінівській ОТГ,  Соледарській ОТГ.

У 2021 році планується придбати орієнтовно 49 квартир.

Інші новини за темою