портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Покровському та Великоновосілківському районах розпочинається проєкт «Онлайн система моніторингу застосування пестицидів «Гранд Експерт»

Опубліковано 04 листопада 2019 року, 09:37

З 15 жовтня 2019 року на території Покровського та Великоновосілківського районів Донецької області починається проект «Онлайн система моніторингу застосування пестицидів «Гранд Експерт». Він реалізується громадською організацією «Гранд Експерт» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Даний проєкт спрямований на зменшення випадків смертності бджолиних сімей внаслідок отруєння пестицидами, на підвищення зацікавленості аграріїв в залученні виїзних пасік для запилення рослин в період цвітіння, налагодження зв’язків між бджолярами та аграріями, підвищення їх обізнаності про взаємні права та обов’язки, що збільшить рентабельність їх діяльності та стимулює розвиток галузі бджільництва.

У рамках проєкту заплановано кілька десятків виїзних зустрічей і тренінгів у вищевказаних районах, на які організація запросить бджолярів, аграріїв, представників органів влади та інших галузевих спеціалістів.

Громадська організація «Гранд Експерт» є неприбутковою громадською організацією, головною метою якої є сприяння зменшенню шкідливого впливу хімічних речовин, які використовуються у процесі захисту рослин, на здоров’я людей, навколишнє середовище, тварин, рослин, продукти тваринництва та рослинництва. Зокрема, їх увага сконцентрована на збереженні популяції медоносних бджіл, превенції забруднення продуктів бджільництва, налагоджені ефективної комунікації між бджолярами та аграріями, які здійснюють обробку рослин пестицидами.

Вони розробили та запровадили систему моніторингу хімічної обробки рослин «Grand Expert». Дана система рекомендована до використання агровиробникам та пасічникам Міністерством аграрної політики та продовольства України (лист від 30 березня 2018 року № 37-13-11/10464) і Всеукраїнським громадським об’єднанням «Спілка пасічників України» (лист від 11 червня 2018 року № 11/06).

Додаткова информация