портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У прифронтовому Торецьку відкрито ПЛР-лабораторію

Опубліковано 21 вересня 2020 року, 14:52

Лабораторію полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) відкрито у Торецьку на базі міської філії ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» 21 вересня. 

У лабораторії встановлене нове сучасне обладнання, за яким працює кваліфікований персонал. Проведення досліджень в лабораторії дозволить оперативно виявляти хворих на COVID-19 та визначати імунітет у людей, які хворіли раніше.

Створення лабораторії полімеразної ланцюгової реакції відбулось завдяки сприянню голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка у виділенні субвенції з обласного бюджету (1,5 млн грн).

Нагадаємо, що у липні 2020 року при фінансовій підтримці військово-цивільної адміністрації міста Торецьк свою роботу вже розпочала лабораторія імуноферментого аналізу.

Таким  чином, лабораторія полімеразної ланцюгової реакції – це вже друга лабораторія, відкрита в Торецьку для проведення тестування населення.

Нагадаємо, сьогодні у Краматорську відбулося урочисте відкриття нової ПЛР-лабораторії, яка була подарована Європейським Бюро ВООЗ в Україні.

 За матеріалами Військово-цивільної адміністрації міста Торецьк