портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Святогірську стартував тренінг для молодіжних працівників

Опубліковано 10 вересня 2020 року, 10:44

Тренінг «Молодіжний працівник» розпочався у Святогірську 10 вересня. 

Участь у заході взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна та радник голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук.

«На наше глибоке переконання молодь – це повноцінний партнер, який потребує поваги і думка якого має бути почутою, і хибною є думка, що лише дорослим відомо, що краще для молодих людей.  Сьогодні саме ви, молодіжні працівники, маєте стати провідниками між молоддю та владою. А ми, у свою чергу, будемо намагатися створити усі необхідні умови для вашої роботи»,  - сказала Юлія Костюніна, вітаючи учасників. 

Вона нагадала, що на сьогодні в області вже відкрито 118 молодіжних центрів, на створення яких виділено понад 47 млн. грн з обласного та місцевих бюджетів.  Створено молодіжні консультативно-дорадчі органи (молодіжні ради) на обласному та місцевому рівнях. Систематично проводяться молодіжні заходи та навчання для молоді. Щороку понад 100 осіб проходять навчання за програмою «Молодіжний працівник». Донецька область має вже трьох своїх тренерів за цією програмою.

Заступник голови Донецької ОДА також поспілкувалася з молодіжними працівниками щодо реалізації молодіжної політики в регіоні.

Довідково.   Реалізація Програми «Молодіжний працівник» розпочалася у 2014 році за підтримки Програми розвитку ООН України та у співпраці з Міністерством молоді та спорту України й Державним інститутом сімейної та молодіжної політики.  Впровадження Програми «Молодіжний працівник» в Україні – це унікальна можливість підвищити професійний рівень представників державних службовців та громадських об’єднань, які працюють з молоддю, що сприятиме збільшенню кількості молоді, яка бере участь у формуванні молодіжної політики, та посилить на загальнодержавному рівні взаємодію державних та молодіжних громадських інституцій щодо соціального становлення молоді.