портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Торецьку відбулось заповнення водогону для подачі води мешканцям міста

Опубліковано 22 грудня 2018 року, 12:00 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

21 грудня розпочалося заповнення водогону для подачі води на місто Торецьк.

За словами в.о. генерального директору КП «Компанія «Вода Донбасу» Олександра Дубика, зараз запускають насосні агрегати і починають заповнювати водогін.

Аварія сталася 16 грудня о 22:50 між Горлівкою та Торецьком в районі селища Південне. Внаслідок пошкодження втрати води сягали до 1500 кубометрів на годину, і робота водогону була призупинена.

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць акцентував увагу на початку режиму тиші та відновлення водогону.

«Ремонтні роботи розпочалися ще 19 грудня. Вже отримали підтвердження режиму тиші. До роботи залучалися сапери, рятувальники, бригади Часів’ярського РПУ КП «Компанія «Вода Донбасу». Працювали як на контрольованій Україною території, так і в сірій зоні. Сапери виявили пошкодження у трьох місцях: одне - діаметром приблизно 800 мм і два - від мін калібром 120 мм. Усі пошкодження ремонтники ліквідували, але завтра, після заповнення водогону водою, його знову мають оглянути, щоб пересвідчитися у якості проведених робіт.

Дякую усім, хто долучився до відновлення водогону і підтримував життєдіяльність Торецька за відсутності централізованого водопостачання: працівникам «Води Донбасу», рятувальникам, місцевій владі, нашим міжнародним партнерам - Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, Дитячому Фонду ООН в Україні, Офісу Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП), Управління Верховного комісара ООН (УВКБ ООН) у справах біженців в Україні, «Людина в біді», представництву Help Age в Україні, організації Proliska», – підкреслив Олександр Куць.