портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Україні зменшилася кількість нових випадків захворювання на COVID-19, але МОЗ не буде ініціювати відміну посиленого карантину

Опубліковано 28 грудня 2020 року, 15:35

Попри суттєве зменшення кількості нових випадків захворювання на COVID-19, Міністерство охорони здоров'я України не буде ініціювати скасування чи відтермінування посиленого карантину, який діятиме в країні з 8 до 24 січня. Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив на брифінгу 28 грудня. 

За минулий тиждень в Україні було виявлено 59 381 випадок захворювання на COVID-19, тоді як позаминулого — 70 327. Проведено 203 954 тестування методом ПЛР, тижнем раніше — 250 417. Також було здійснено 58 063 експрес-дослідження на виявлення антигену, позаминулого тижня — 34 058. Минулого тижня за допомогою експрес-тестування виявлено  понад 14 тисяч випадків інфікування, які увійшли у загальну статистику щодо захворювання на COVID-19.

Минулого тижня до медичних закладів було госпіталізовано 15 907 осіб. У лікарнях перебуває понад 25 тисяч пацієнтів як із підтвердженим діагнозом, так і з підозрою на COVID-19.

В Україні фіксується значне зниження кількості звернень щодо проведення тестування на коронавірусну хворобу. За минулу добу до лабораторій МОЗ надійшло лише приблизно 4 тис. зразків. Водночас міністерство суттєво збільшило потужності з діагностики COVID-19 та розширило перелік осіб, яким необхідно проводити тестування. Наразі лабораторії МОЗ можуть проводити майже 55 тис. тестувань методом ПЛР. Крім того, до досліджень за державні кошти залучені приватні лабораторії, запроваджено експрес-тестування.

Незважаючи на суттєве зменшення кількості нових випадків захворювання на COVID-19, МОЗ не буде ініціювати відміну чи відтермінування посиленого карантину, який, за рішенням уряду, діятиме в країні з 8 до 24 січня. «Введення жорсткого карантину з 8 до 24 січня є необхідним, аби розвантажити медичну систему. Окрім прогнозованого збільшення захворювання на COVID-19 після новорічних свят, ми щороку спостерігаємо також сезонне збільшення кількості хворих на грип, що починається з кінця січня і протягом лютого. Хворі на грип часто мають такі ж ускладнення, як і пацієнти з коронавірусною хворобою. Тому нам дуже важливо підійти до цього етапу з мінімальною кількістю пацієнтів з COVID-19, щоб наша медична система працювала», — заявив очільник МОЗ.


За матеріалами Міністерства охорони здоров'я України


Інші новини за темою