портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: на Донеччині заплановано побудувати два спортивних проєкти, ще один - реконструювати

Опубліковано 09 квітня 2021 року, 12:29

Два спортивних проєкти заплановано побудувати, ще один реконструювати у Донецькій області в рамках президентської програми «Велике будівництво» у 2021 році.  Про це розповів начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації  Володимир Мицик  під час брифінгу у Краматорську сьогодні, 9 квітня.

Йдеться про три великі спортивні комплекси: єдиний в Україні спортивний комплекс з велосипедного спорту в м. Лиман, 50-метровий плавальний басейн «Нептун» в м. Маріуполь та новий 25-метровий плавальний басейн в м. Краматорськ.   

Проєктом спортивного комплексу з велосипедного спорту в місті Лиман передбачено будівництво спеціалізованої велосипедної траси ВМХ: стартова рампа, розпочато формування  віражів майбутньої траси, що відкриє можливості для проведення спортивних змагань і навчально-тренувальних зборів національного рівня.

 «На сьогодні,  що стосується бази велоспорту, це дійсно найсучасніший об’єкт, який буде в Україні. Напрямок ВМХ в Україні розвивається, заняття можуть розпочинати діти молодшого віку, це цілком безпечно, бо не потребують виїзд на трасу, шосе», - сказав Володимир Мицик.

Нагадаємо, будівництво спортивного комплексу з велосипедного спорту в місті Лиман розпочато у серпні 2020 року. Загальна кошторисна вартість робіт складає 96 мільйонів гривень. Проєкт повністю фінансується за рахунок коштів обласного бюджету. Для завершення будівництва об’єкту на 2021 рік передбачені кошти у  сумі 47,3 млн грн.

У складі спортивного комплексу - триповерхова адміністративна будівля з гуртожитком, тренажерною залою і фуд-кортом та допоміжні споруди.

На теперішній час роботи ведуться згідно з затвердженим графіком, будівельна готовність об’єкту складає 67 %. Відкриття зазначеного спортивного об'єкта пропонується до урочистого відзначення 30-ї річниці незалежності України у серпні 2021 року.

У плавальному басейні «Нептун» м. Маріуполь ведеться реконструкція. Загальна кошторисна вартість робіт складає 120 мільйонів гривень. Фінансування здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету та коштів бюджету м. Маріуполь. Залишкова вартість робіт складає  83,7 млн грн, в т.ч. 18 мільйонів  планує виділити місто Маріуполь.

Ця реконструкція розпочалась у 2019 році, частину робіт виконано, наприкінці 2020 року було здійснено коригування проєкту. 2 березня 2021 року завершені тендерні процедури по проєкту та укладено договір, згідно з яким розпочаті роботи з реконструкції.

На сьогодні  вони відбуваються згідно з затвердженим графіком, готовність об’єкту складає 38 %.

Це єдиний в області критий п'ятдесятиметровий плавальний басейн (у м. Курахове працює відкритий п'ятдесятиметровий  плавальний басейн).

Після завершення робіт об’єкт буде відповідати всім вимогам, необхідним для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань з не менш ніж п’яти олімпійських видів спорту. Це плавання, синхронне плавання, водне поло, стрибки у воду та стрибки на батуті.

Загальна кошторисна вартість робіт з будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу з басейнами (типової будівлі басейну «Н2О-Classic») в м. Краматорськ  складає 80,1 млн грн. Фінансування здійснюється за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів Донецької області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження (тимчасово переміщені кошти). Замовником робіт є Департамент капітального будівництва ОДА.  Для завершення робіт на 2021 рік заплановано виділення  33,3 млн грн, але проєкт зараз знаходиться на коригуванні, і ця сума може дещо змінитись.

Спортивний комплекс включає дві чаші: 25-метровий плавальний басейн на 6 доріжок з глибиною в одній частині до 3,5 метрів, що дозволить проведення занять з синхронного плавання, і друга розміром 12 на 4 метри і глибиною до 1,3 метра для навчання плаванню маленьких відвідувачів.

Також проєктом передбачені трибуни для глядачів. Він відповідатиме вимогами щодо  доступності  для маломобільних груп населення.

Нагадаємо, Донецька область планує реалізовувати 34 проєкти в рамках президентської програми «Велике будівництво»-2021.  29 з цих проєктів мають соціальну спрямованість (це школи, дитсадки, медичні заклади, спортивні об’єкти), 5 – це проєкти економічного розвитку. Більшість із запланованого має бути завершена до кінця цього року (21 проєкт), решта (13)  - у 2022 році.