портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Влада вживає всіх необхідних заходів для недопущення поширення коронавірусу Covid-19 на території України

Опубліковано 11 березня 2020 року, 17:15

Станом на 11.03.2020  рівень захворюваності на коронавірус в Україні вкрай низький – є лише один підтверджений відповідними лабораторними дослідженнями випадок.

Але сьогодні всі дії та рішення Уряду, Президента та органів виконавчої влади спрямовані на  запобігання поширенню коронавірусу на території України та мінімізації наслідків ситуації.

Тому, наразі є необхідним введення превентивних, попереджувальних і профілактичних заходів, щоб мінімізувати проникнення і розповсюдження вірусу в країні. Обмежувальні заходи, які наразі вводяться – співмірні поточній ситуації та відповідають протоколам та інструкціям ВООЗ (за матеріалами ОПУ). 

Станом на 11 березня  на території Донецької області не зафіксовано жодного підтвердженого випадку захворювання на Covid-19.  Питання щодо заходів з протидії поширенню коронавірусу на території Донецької області знаходиться на особистому контролі голови ОДА Павла Кириленка. 

Донецька область повністю готова до будь-якого розвитку ситуації – лікарні обладнані необхідним, підготовані до можливого прийому пацієнтів, лікарі навчені необхідному алгоритму дій. У разі потреби, як карантинний заклад, хворих буде приймати Мирноградська інфекційна лікарня, а людей, уражених коронавірусом на півночі області зможе прийняти Костянтинівська інфекційна лікарня, на півдні – Маріупольська міська  лікарня №4 та лікарня швидкої допомоги.

Тому сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів, прийнято рішення виділити 100 млн. грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, задля виконання цього рішення, до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Окрім цього,  вирішено ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Нагадаємо, що з метою протидії поширенню коронавірусу, за наказом Командувача об’єднаних сил на контрольних пунктах в’їзду-виїзду з тимчасово окупованих територій з 7 березня 2020 року введено тимчасові обмеження щодо перетину КПВВ.

Усі особи, які перетинатимуть лінію розмежування через КПВВ, будуть проходити процедуру огляду та температурного сканування і, в разі виявлення ознак, схожих на симптоми ураження коронавірусною інфекцією, до таких осіб будуть застосовані обмежувальні заходи, що спрямовані на захист їх здоров‘я та недопущення поширення гострих респіраторних захворювань. 

Рекомендації для громадян залишаються такими самими: мити руки і обробляти їх дезінфекційними засобами, за можливості уникати тісних контактів із великою кількістю людей, особливо - з людьми, які мають чітко виражені симптоми, за виникнення симптомів добровільно самоізолюватися і звернутися до лікаря.