портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вплив реформи місцевого самоврядування на життя ВПО обговорюють на форумі "Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави"

Опубліковано 10 грудня 2020 року, 13:21

Другий день форуму "Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави" присвячений питанням впливу реформи місцевого самоврядування на життя внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та соціально-вразливих верст населення.

Спікери говорили про приведення законодавства у відповідність до стандартів ООН і ЄС, про захист прав ВПО та національних меншин, а також створення фундаменту для реінтеграції мешканців тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та Криму.

Особливу увагу приділили питанням житла для переселенців. Учасники зазначили про необхідність надання соціальних гарантій в сенсі забезпечення житлом ВПО, а громадам надати підтримку задля вирішення їх нагальних потреб. 

Станом на 30 листопада 2020 року, за даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, взято на облік 1 458 999 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.

Нагадаємо,  П'ятий форум  «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» проходить у форматі відеоконференції 9-10 грудня.

Цей захід організовується комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерством розвитку громад та територій України, Донецькою та Луганською обласними державними адміністраціями за підтримки Ради Європи.

Метою форуму є обговорення стану та перспектив розвитку місцевого самоврядування в Україні загалом і, зокрема, в Донецькій та Луганській областях, перш за все актуальних питань законодавчого регулювання, європейського досвіду та стандартів у відповідній сфері.