портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Всеукраїнські волонтерські табори «Будуємо Україну Разом» у Донецькій області

Опубліковано 23 червня 2020 року, 15:30

Цього року в Україні відбудуться 13 волонтерських таборів «Будуємо Україну Разом», з них 3 у Донецькій області:

1.з 12 по 26 липня у смт. Миронівський 

2.з 9 по 22 серпня у м. Соледар 

3. з 6 по 19 вересня у с. Званівка 

Будуємо Україну Разом (БУР) - це волонтерська програма, яка через спільну працю об’єднує активну молодь, виховує в ній соціальну відповідальність та розвиває локальні громади у різних куточках України.

БУР виник як волонтерська акція у 2014 році, що мала на меті відновити будинки, знищені війною на сході України. Проте, з часом, БУР перетворився на рух, що формує нову генерацію відповідальних українців, які творять зміни. Тому БУР – про будівництво, але не лише будинків, а мостів комунікації між українцями. З того часу табори відбулись у 62 містах, відремонтували 214 помешкань та до наших таборів долучились понад 2800 волонтерів з різних куточків України.

Важливим напрямком роботи БУР є розвиток локальних громад - через створення громадських просторів та молодіжних хабів, спільною працею волонтерів БУРу та громади, спільними вечорами за кіно чи лекцією, співами навколо ватри.

Під час таборів БУР на Донеччині буде надана допомога соціально незахищеним сім'ям з облаштування їхніх помешкань. Також, волонтери розпочнуть ремонт шкільної бібліотеки у смт.Миронівський, долучаться до створення музичного простору у м.Соледар та зроблять вуличний майданчик у с.Званівка.

Щоб стати волонтером табору, дізнатись більше про БУР, зануритися в атмосферу табору та долучитись до спільної роботи на будівельних об’єктах, відвідати культурно-освітню програму, необхідно заповнити анкету  bur.lef.org.ua/volonteru

Проєкт "БУРтабір в Миронівському" відбувається в рамках проєкту «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East), що фінансуються Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).


Що таке БУР: https://www.youtube.com/watch?v=iN9_8WUQD3s&t=1s

Сюжет ТСН про БУР у смт. Немішєве (Київська обл.): https://www.youtube.com/watch?v=xdo2t1SYN54&t=3s:

Контактна особа: Євгенія Васильєва

+380997258169, bur.east@gmail.com