портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Заступник голови Донецької ОДА поспілкувалася з хлопцями та дівчатами в «Обласному центрі соціально-психологічної реабілітації»

Опубліковано 17 серпня 2020 року, 15:27 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Комунальну установу «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації» відвідали заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна разом із підполковником юстиціі, начальником об'єднаного центру цивільно-військового співробітництва штабу ООС Володимиром Смілкою та представниками військо-цивільного співробітництва 15 серпня.

Вони подивились заклад, а також познайомились і поспілкувались з хлопцями та дівчатами, які проходять реабілітацію.

Клієнти Центру поділились історіями свого життя, а також висловили подяку за те, що такий Центр існує і в них є другий шанс на щасливе життя.

Юлія Костюніна підтримала усіх хлопців і дівчат у їхньому виборі змінити своє життя, побажала успіхів та здоров’я, а також пройти програму реабілітації до кінця.

Комунальна установа дійсно стала для клієнтів другою домівкою.  Програма реабілітації розрахована на один рік і кожен день співробітники та клієнти центру проживають разом, підтримують та піклуються один про одного. Зарахувавшись на програму реабілітації хлопці та дівчата навчаються приділяти увагу своєму здоров'ю, ведуть здоровий спосіб життя, привчаються до охайності та ввічливості. На різноманітних гуртках, створених на базі Центру, набувають необхідні для життя навички, вчаться готувати різні страви, стригти волосся та робити зачіски, ремонтувати взуття, підшивати одяг, паяти труби, класти цеглу та інше.

 Центр є спеціалізованим закладом соціального захисту, в якому на добровільних засадах тимчасово перебувають особи, які пройшли курс лікування залежності від наркотичних засобів чи психотропних речовин у закладах охорони здоров'я та потребують отримання соціальних послуг з урахуванням їх потреб і принципу забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок.