портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Зимове утримання: на автодороги держзначення вийшла роторна техніка (ФОТО)

Опубліковано 08 січня 2019 року, 16:58 , Служба автомобільних доріг у Донецькій області

Станом на 11:00 у зимовому утриманні автодоріг загального користування державного значення (міжнародних, національних, територіальних трас) задіяно понад 60 од. спецтехніки підрядника ДП «Донецький облавтодор». Безперебійний проїзд автотранспорту забезпечують близько 80 працівників підприємства. Виконуються роботи з розчищення проїзної частини від снігових заметів та ліквідації зимової слизькості.

На теренах регіону тимчасово встановилась переважно безопадна погода, хоча місцями деякі райони припорошує снігом. Вітер, що вирував напередодні, потроху стихає – наразі погодні умови дозволяють дорожникам швидше ліквідовувати наслідки вчорашньої негоди.

Вперше з початку зими для ліквідації снігових валів, що утворилися на узбіччях доріг, облавтодор залучив важку спецтехніку. Минулої ночі роторні механізми було задіяно для розчищення зовнішнього краю проїзної частини національної траси Н-08 за маршрутом Запоріжжя – Маріуполь, у Нікольському районі на кордоні із Запорізькою областю.

Обмежень в русі транспортних засобів автодорогами держзначення немає! Проїзд забезпечено!

Довідково
Напередодні Різдва Донеччина зустріла чергову хвилю снігопадів: 5 січня у райони, які першими зустріли інтенсивні опади (Мангушський, Нікольський, Волноваський), прийшло й відчутне похолодання – до -11 °C. Низькі температури повітря місцями супроводжувалися туманами та сильними поривами вітру. Зранку 6 січня повторні снігопади вкрили Бахмутський, Слов’янський, Покровський, Добропільський райони та по обіді поширилися територією Великоновосілківського, Мар’їнського та Олександрівського районів.

Вчора, 7 січня, після нетривалого затишшя регіон знову вкрили снігові опади. Під особливою увагою дорожників знаходилися ділянки автодоріг держзначення, які пролягають територією Мангушського, Нікольського, Волноваського, Великоновосілківського та Мар’їнського районів.

Нагадаємо, у 2018 році роботи з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення Донецької області виконує ДП «Донецький облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України». Як вже повідомлялось, до 2014 року до складу ДП «Донецький облавтодор» входило 22 філії. На сьогодні на підконтрольній Україні території функціонують 7 філій (в їхньому складі 17 дільниць).

Служба автомобільних доріг у Донецькій області закликає водіїв бути максимально пильними за кермом і обирати швидкісний режим з урахуванням збільшення гальмівного шляху!

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області