портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Звіт за результатами проведення консультацій із громадськістю у формі публічного громадського обговорення шляхом електронних консультацій

Опубліковано 17 березня 2020 року, 16:59 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Звіт за результатами проведення консультацій із громадськістю у формі публічного громадського обговорення шляхом електронних консультацій стосовно проєкту розпорядження голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації «Про внесення змін  до Положення про обласний конкурс пам’яті журналіста Ігоря Александрова «Свобода слова» серед журналістів та творчих колективів засобів масової інформації Донецької області»

1. Найменування органу виконавчої влади, який проводив обговорення:

департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

2. Зміст питання або назва проекту акту, що виносилися на обговорення:

проєкт розпорядження голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації «Про внесення змін до Положення про обласний конкурс пам’яті журналіста Ігоря Александрова «Свобода слова» серед журналістів та творчих колективів засобів масової інформації Донецької області».

Публічне громадське обговорення проводилось шляхом проведення електронних консультацій з громадськістю. Інформаційне повідомлення та матеріали було розміщено на офіційному вебсайті Донецької облдержадміністрації за посиланням: https://dn.gov.ua/ua/news/informacijne-povidomlennya-departamentu-informacijnoyi-ta-vnutrishnoyi-politiki-doneckoyi-oblasnoyi-derzhavnoyi-administraciyi-pro-provedennya-konsultacij-z-gromadskistyu2502

3. Інформація про осіб, що взяли участь в обговоренні:

участь в обговореннях взяла кореспондент «Колективного підприємства багатонакладової газети «Моноліт» міста Покровськ Олена Єрмоленко.

4. Інформація про пропозиції, що надійшли до департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації:

спростити прийом документів для участі в конкурсі, оскільки деякі автори працюють із всеукраїнськими медіа. Паперовий варіант подачі документів ускладнює можливість участі в конкурсі. Пропонується допустити можливість збору та прийому документів у електронній формі з посиланнями на публікації та рекомендаційними листами від редакторів у електронному вигляді замість паперових версій з мокрими печатками.

5. Інформація про врахування пропозицій та зауважень громадськості з обов’язковим обґрунтуванням прийнятого рішення та причин неврахування пропозицій та зауважень:

Пропозиція від кореспондента «Колективного підприємства багатонакладової газети «Моноліт» міста Покровськ Олени Єрмоленко стосовно надання документів для участі в конкурсі виключно в електронній формі, у цілому, врахована. Проте вважаємо за недоцільне обмеження прав інших осіб, які бажають взяти участь у конкурсі, подавати заявки виключно в паперовій формі.

6. Інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення:

пропонуємо надати можливість особам, які бажають взяти участь у конкурсі, подавати заявки як у електронному, так і в письмовому вигляді без обов’язкового їх дублювання в електронній/паперовій формі.