портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Агролабораторія «GREEN Energy/ GREEN Wave»: удосконалюючи навички та компетенції, покращуємо рівень інтегрованості ВПО та осіб, постраждалих від конфлікту в Донецькій області

Опубліковано 15 січня 2019 року, 09:56 , Донецький обласний центр зайнятості

Підписавши Угоду про асоціацію з ЄС та приєднавшись до Європейського енергетичного співтовариства, Україна зобов’язалася здійснити модернізацію задля переходу до ресурсо- та енергоефективної економіки. Це запустило в Україні процес «зеленого» економічного розвитку. Саме тому минулий рік позначився швидкими темпами введення нових «зелених» проектів, одним з яких є Партнерський проект зі створення інноваційної агролабораторії «GREEN Energy/ GREEN Wave» в Донецький області на базі Донецького Центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Активності проекту, серед іншого, передбачають створення платформи для нетворкінгу з питань «зеленої» економіки. Такий майданчик в регіоні сприятиме формуванню передумов для діалогу між державою, громадськістю та бізнесом, обміну думками, поширенню взірцевого досвіду з різних аспектів енергоефективності, створенню мережі контактів та партнерства.

Перші заходи проекту, що відбулися наприкінці минулого року, продемонстрували значну зацікавленість з боку бізнесу та сформулювали його запит щодо фахівців з відповідними актуальними знаннями та навичками в сфері відновлюваної енергетики. Найактуальнішими виявилися питання більш ефективного використання ресурсів та зниження рівня споживання енергії.

Враховуючи той факт, що саме Німеччина посідає провідні позиції в світі не тільки в сфері відновлюваної енергетики, а й освіти для дорослих, доцільним є навчання фахівців Донецького ЦПТО ДСЗ в одному з впливових та провідних закладів ФРН - Hessische Landesstelle für Technologiefortbildung. Викладачі Донецького ЦПТО не тільки зможуть підвищити рівень фаховості за напрямом використання сучасних технологій енергозбереження, але й опанують прогресивні методики навчання дорослих.

Реалізація усіх заходів проекту відбуватиметься за підтримки GIZ в рамках програми «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Україні» за сприяння уряду Німеччини у співпраці з Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Інші новини за темою