портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Безпека руху: відремонтовані ділянки автодоріг держзначення зберігають цілісність дорожнього одягу

Опубліковано 06 березня 2019 року, 11:41 , Служба автомобільних доріг у Донецькій області

Відремонтовані ділянки автомобільних доріг загального користування державного значення (міжнародних, національних і територіальних трас) не мають ямковості. У разі виявлення дефектів асфальтобетонного покриття, Служба автодоріг у Донецькій області зобов’яже підрядника негайно виправити недоліки у рамках гарантійних зобов’язань. Важливо знати: вислів «дороги зійшли зі снігом» стосується лише зношених автошляхів, які багато років чекають на ремонт. Основні причини руйнування автодоріг – недотримання міжремонтних строків експлуатації, понаднормові навантаження великовагового автотранспорту та висока інтенсивність руху. Нагадаємо, у 2018 році на замовлення Служби автомобільних доріг у Донецькій області було відремонтовано поки що рекордну для Донеччини протяжність автошляхів державного значення – понад 100 км. Поточного року левову частку робіт із відновлення автодоріг планується виконати капітальним ремонтом.

Служба автодоріг готується до початку нового ремонтно-будівельного сезону: тривають процедури відкритих торгів щодо виконання послуг із капітального, поточного середнього ремонту тощо (див. Річний план закупівель зі змінами). Додамо, що торік у відновленні зношених ділянок автодоріг держзначення, включаючи розташовані на них штучні споруди (мости і шляхопроводи), було задіяно близько десяти підрядних підприємств-переможців державних закупівель.

Як і у попередні роки, роботи з експлуатаційного утримання всього лінійного комплексу (дорожнього покриття, смуг відведення, елементів архітектурного та інженерного облаштування, технічних засобів організації дорожнього руху, штучних споруд, системи дорожнього водовідводу тощо) виконує підрядне підприємство ДП «Донецький облавтодор», яке має розгалужену мережу філій по всій області та власні асфальтобетонні заводи для проведення необхідних робіт із ліквідації вибоїн.

Наразі нестабільна погода не дозволяє розпочати на теренах області масштабний плановий поточний дрібний (ямковий) ремонт, який виконується за сприятливих погодних умов, однак завчасний запуск облавтодором АБЗ (наразі у Бахмуті, Великій Новосілці та Нікольському, а після проведення весняного комісійного огляду та визначення загальної площі ураження проїзної частини – у Лимані та Покровську)дозволив прискорити роботи з ліквідації аварійної ямковості вже із застосуванням гарячої асфальтобетонної суміші. Нагадаємо, на міжнародних і національних трасах новоутворені деформації було виявлено та оперативно ліквідовано в лютому.

Служба автомобільних доріг у Донецькій області звертається до водіїв із проханням бути максимально пильними за кермом – виконувати вимоги Правил дорожнього руху! Обережно об’їжджати ділянки, на яких тривають ремонтні роботи та які позначені попереджувальними, заборонними та наказовими дорожніми знаками!

На фото: а/д М-03 від Слов’янська у напрямку Бахмута; а/д Н-20 за маршрутом Слов’янськ – Краматорськ (об’єкти-2018 станом на 05.03.2019)


Інші новини за темою