портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина відзначає День захисників і захисниць України

Опубліковано 14 жовтня 2021 року, 13:00

Урочистості, присвячені Дню захисників і захисниць України, який традиційно відзначається 14 жовтня у день Покрови Божої Матері – захисниці українського козацтва,  проходять у Донецькій області.  

Святкові заходи на півночі Донеччини розпочались з покладання квітів до меморіального комплексу, розташованого на трасі між Краматорськом та Слов’янськом. Участь у заході взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, представники Національної поліції України, підрозділів Збройних сил, органів місцевого самоврядування, громадські активісти та місцеві мешканці.

Наступною локацією став комплекс на горі Карачун. Тут у 2014 році розгорнулись жорстокі бої, які стали ключовими для звільнення Слов’янська та Краматорська від російсько-окупаційних військ. 

«Сьогодні Донеччина відзначає День захисників і захисниць України. Це свято дійсно справжніх патріотів, справжніх героїв. Не тільки сьогодні, але й щодня ми маємо пам'ятати тих, хто віддав своє життя за те, щоб наші діти ніколи не знали що таке війна» - наголосив Вадим Філашкін.

Присутні хвилиною мовчання віддали шану загиблим чоловікам і жінкам, які віддали своє життя за свободу України під час російсько-української війни. Також учасники мітингу-реквієму поклали квіти до пам’ятного знаку.

Нагадаємо, сьогодні у Маріуполі голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко вручив Почесні грамоти та Подяки Донецької ОДА десяти військовикам з нагоди Дня захисників і захисниць України. Очільник області також привітав першокурсників Донецького юридичного інституту, які сьогодні урочисто склали присягу працівника поліції.