портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 01 жовтня 2024 року, 20:04

🔹Через атаку росіян у Мирнограді та Сіверську загинули цивільні мешканці, є поранений. Також поранені 4 людини у Сухих Ялах Курахівської громади. Про оперативну ситуацію по Донецькій області станом на ранок 1 жовтня повідомив начальник ДОВА Вадим Філашкін. Всього за добу росіяни 31 раз обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 801 людину.

🔸У Вугледарі досі залишається більше 100 цивільних мешканців. На щастя, всіх дітей звідти вже евакуювали. Бої йдуть в межах міста, тому завозити гуманітарну допомогу майже неможливо.

🔹Діти Донеччини привітали зі святом Захисників і Захисниць України. В акції взяли участь понад 1000 учнів. У соціальних мережах діти публікували світлини з військовослужбовцями, ділилися фото своїх малюнків, патріотичних сувенірів, записували відеозвернення зі словами вдячності Захисникам і Захисницям.

🔸До створення арт-об'єкту, кошти від продажу якого підуть на потреби ЗСУ, долучився Вадим Філашкін. Створені арт-об'єкти будуть виставлені на благодійному аукціоні у Києві, а після продажу кошти будуть направлені на потреби ЗСУ.

🔹До дня захисників та захисниць України Укрпошта випустила марку «Під покровом Богородиці». У спецпогашенні поштівки штемпелем «Перший день» узяв участь очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін. Марка є благодійною, кошти з її продажу підуть на допомогу ЗСУ.

🔸Бахмутський коледж культури і мистецтв запросив на концерт «Дякуємо вам» військовослужбовців ЗСУ. Для гостей прозвучали сольні номери, українські народні твори, композиції вітчизняних та зарубіжних авторів.