портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 15 серпня 2024 року, 21:13

🔹Оперативна ситуація по Донецькій області станом на ранок 15 серпня: всього за добу росіяни 10 разів обстріляли населені пункти регіону. Внаслідок атаки на область є загиблі, також є пошкоджені будинки. З лінії фронту евакуйовано 2417 осіб, у тому числі 217 дітей. Про ситуацію в області повідомив  начальник ОВА Вадим Філашкін.

🔸Внаслідок сьогоднішніх обстрілів Донеччини загинула 1 людина і 3 поранені. У Миколаївці Костянтинівської громади росіяни вбили 37-річного чоловіка. Також 3 людини постраждали внаслідок обстрілу заправки у Покровському районі. Усі поранені доставлені до лікарні.

🔹Про хід евакуації цивільного населення з Донецької області доповіли на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Йшлося, про порятунок жителів населених пунктів, наближених до лінії фронту. Зокрема, з Новогродівки, Мирнограду, Селидового, Гірника та Українська.

🔸Ще один гуманітарний центр підтримки ВПО відкрився в Україні. Цього разу у Кам’янському, там працюватиме хаб «Селидове. UA». Основними напрямками роботи якого є надання гуманітарної допомоги, організація та надання консультацій з питань соціального захисту, пенсійного забезпечення, адміністративних, юридичних, психологічних та інших питань.

🔹У санаторно-оздоровчому центрі соціальної реабілітації «Смарагдове місто» на Хмельниччині розпочалася десята оздоровча зміна. Там відпочиватимуть 143 дитини з 20 територіальних громад Донецької області. Традиційно літня зміна – це час для відпочинку, екскурсій, а також розвитку талантів і здібностей у гуртках і секціях.

🔸На Паралімпіаді в Парижі Донецька область буде представлена 14 спортсменами у 5 видах спорту. До складу делегації збірної України на XVII літніх Паралімпійських іграх, що триватимуть з 28 серпня по 8 вересня, увійшли 142 спортсмени. Кожен десятий серед них – із Донеччини.