портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

МКІП розробив дизайн-систему для всіх, хто втілює проєкти зі створення безбар’єрного простору в Україні

Опубліковано 15 липня 2023 року, 10:50

12 липня відбувся семінар, присвячений флагманським проєктам міністерств та центральних органів виконавчої влади на виконання плану заходів до Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. В події взяв участь Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції, інші представники МКІП та інших міністерств і центральних органів виконавчої влади.

Переглянути фотоальбом 

«Результатом такого заходу стануть напрацювання, які допоможуть злагоджено комунікувати ключові напрямки розбудови безбар’єрного суспільства в Україні», – прокоментував Тарас Шевченко.

МКІП розробив та представив учасникам навчання дизайн-систему для використання під час комунікацій на тематику безбар’єрності. Нею можуть безкоштовно скористатися всі, хто працює над реалізацією флагманських проєктів зі створення безбар’єрного простору в Україні. Всі деталі тут.  

Наразі МКІП працює над реалізацією флагманського проєкту «Інформація без бар’єрів». Він покликаний вирішити проблему доступу до суспільно значущої інформації для кожного. В межах проєкту заплановані  блоки заходів, що стосуються не тільки спрощеної мови, а й забезпечення безбар’єрності в сфері медіа. Йдеться про доступність медіапослуг для осіб з інвалідністю (зокрема з порушеннями зору та/або слуху), підготовку методичних рекомендацій для медіа.

Сьогодні безбар’єрність має важливе значення для зміцнення згуртованості й розмаїття в Україні. Коли зникнуть фізичні, архітектурні, інформаційні та комунікаційні бар’єри, люди з інвалідністю, ветерани війни, літні люди, молоді батьки зможуть брати активну участь у всіх аспектах життя суспільства, включаючи освіту, працевлаштування, охорону здоров’я, транспорт та культурні заходи. Так українці, всі разом, зможуть безбар’єрно відновлювати державу після війни. 

Нагадаємо, Національна стратегія із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року була розроблена за ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

Семінар був організований за участі Представництва ЮНІСЕФ в Україні спільно з радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності Тетяною Ломакіною та Координаційним центром психічного здоров’я Кабінету Міністрів України.

За інформацією Міністерства культури та інформаційної політики України 

Інші новини за темою