портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини долучилась до "цифрового прибирання"у рамках Всесвітнього Дня прибирання

Опубліковано 19 вересня 2021 року, 12:46 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, Донецький обласний дитячо-молодіжний центр, молодіжні центри та комунальні заклади Донецької області долучились до "цифрового прибирання" у рамках Всесвітнього Дня прибирання. 

Організаторами заходу є Громадська організація "Let’s do it, Ukraine".

У своїх цифрових пристроях видалили маловідомі програми, непотрібні електронні листи, дублікати фотографій, беззмістовні відео, хмарні сховища з невикористовуваними файлами та інше.

Цифрове очищення приверне увагу світу до віртуальних та цифрових відходів, які, на жаль, також впливають на реальне життя, споживаючи енергію та сприяючи виробництву парникових газів. Кожен спам-лист викидає в атмосферу приблизно 0,3 грама CO2. Під час відправлення мільярду спам-листів витрачається стільки ж парникових газів, як від роботи 3 мільйонів автомобілів. Щороку Інтернет та його допоміжні системи виробляють 900 мільйонів тонн вуглекислого газу. Якщо процес не зупинити, через десятиліття мережа Інтернету споживатиме 20% загальної енергії у світі.

Громадська організація "Let’s do it, Ukraine" запрошує долучатись до цифрового прибирання щодня.

Інші новини за темою