портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині пройшов 13-й туристичний зліт «Ювеналія»

Опубліковано 16 серпня 2021 року, 10:28 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Тринадцятий туристичний зліт «Ювеналія» пройшов на Блакитних озерах Лиманської територіальної громади з 13 по 15 серпня. 

Зліт  організували громадська організація «Асоціація молоді ПрАТ НКМЗ» за підтримки управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації та Обласного центру туризму і краєзнавства. Захід відвідала заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна.

Заступник очільника області  вже вдруге відвідала «Ювеналію», яка тринадцятий рік поспіль об’єднує представників трудової молоді, підприємств та установ Донеччини. «Я знаю, що цього року у нас є гості з Харківської та Запорізької областей, а це означає, що географія заходу розширюється, і ми можемо сподіватися, що колись «Ювеналія» стане всеукраїнським туристичним зльотом на теренах Донецької області»,  -  зазначила Юлія Костюніна.

Донецька облдержадміністрація вже 7 років підтримує проведення цього туристичного зльоту. У 2021 році на проведення «Ювеналії» з обласного бюджету було виділено 60 725,00 грн.

Вперше захід було проведено у 2009 році. У 2021 році зліт присвячено 30-річчю громадської організації «Асоціація молоді НКМЗ».

Головною метою заходу є популяризація спорту, здорового способу життя, активного відпочинку, культури здоров’я серед молоді, популяризація туризму та екологічного напрямку роботи у молодіжних організаціях. 

Зліт представлений спортивним і спортивно-розважальним напрямками. У спортивному напрямку учасники демонструють та удосконалюють навички пішохідного туризму, спортивного орієнтування, проходять скелелазний стенд. У дисципліні «Турист-початківець» учасники демонструють та удосконалюють навички у розпалюванні багаття, стрільбі з лука, облаштування намету. До спортивно-розважального напрямку належить конкурс «Візитівка» (представлення команд), оформлення табору, конкурс туристичної пісні, кулінарний конкурс та риболовля.

Інші новини за темою