портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині проведено низку заходів до 150-річчя з дня народження Лесі Українки

Опубліковано 26 лютого 2021 року, 15:00 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Низку заходів до 150-річчя з дня народження видатної поетеси, перекладачки, фольклористки Лесі Українки проведено у Донецькій області. 

25 лютого весь літературний світ відзначає 150-річчя з дня народження Лесі Українки. Це вона, вслід за Шевченком, переконала свій народ у тому, що він може говорити й бути почутим, претендувати на визнання й славу.

До 150-річчя Лесі Українки проведено низку заходів Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром за підтримки управління у справах сім`ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА. Основні аспекти низки заходів: виховання громадянської гідності, відповідальності за майбутнє своєї країни та популяризації творчої спадщини видатної людини.

В артмарафоні "Народжена Україною" взяли участь 2768 осіб різного віку.

До кінця  марафону дійшли:

1.  Молодіжний центр «Гармонія»

2.  Молодіжний центр «Вітер змін»

3.  Молодіжний центр «FOX»

4.  Матвій Шевцов

Це учасники, які виконали всі завдання якісно та вчасно (протягом 9 днів).  Розіграш  подарунка  здійснювався рандомно за допомогою «List Randomizer». Переможець -  Молодіжний центр «FOX».

Із використанням  діджитал-інструментів проведено онлайнову гутірку, присвячену 150-річчю  відомої поетеси. 

До зустрічі долучилася  учнівська та студентська молодь області, яка познайомилася з історію життя та творчістю видатної  жінки України.  Саме Леся Українка стала однією з центральних постатей української культури та піднесла її до європейського рівня.

Зустріч проводилась в співпраці з Центральною обласною  публічною бібліотекою та бібліотеками міст.

Онлайнова  вікторина «Мрії зламане крило» об’єднала студентську та учнівську молодь Донецької області та бійців військової частини №3057 (м. Маріуполь). Хлопці та дівчата з завзяттям відповідали на питання вікторини, змагаючись за звання кращого знавця літературного надбання Лесі Українки.

Інші новини за темою