портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Куць привітав першокурсників Маріупольського державного університету

Опубліковано 04 вересня 2018 року, 08:55

3 вересня голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць привітав першокурсників Маріупольського державного університету з початком нового навчального року та вступом до вищого навчального закладу. У 2018 році МДУ поповнився 600 студентами, 288 з них зараховані на бюджет.

Керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації зазначив, що у виші навчатимуться, як українські студенти, так і з тимчасово окупованих територій.

«Приємно, що за університетськими партами поруч сидітимуть діти як з вільної України, так і з тимчасово окупованої її частини - 85 студентів вступили до МДУ через освітні центри «Донбас-Україна». Звертаюся до абітурієнтів та їхніх батьків: ми чекаємо на вас. Розуміємо усі проблеми й біди, які принесли вам окупанти, а тому в освітніх центрах приймаємо юнаків та дівчат без паспортів, сертифікатів ЗНО та атестатів. Мир починається з порозуміння, а порозуміння - із гарної освіти», – зауважив Олександр Куць.

Прийом документів від жителів окупованої частини Донеччини та Луганщини продовжено. До 28 вересня вони мають можливість стати студентами українських вишів.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Інші новини за темою