портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко: Понад $26 млрд – мінімальний розмір шкоди, завданої росією Донецькій області - і це станом на 1 червня

Опубліковано 06 жовтня 2022 року, 12:42

Понад 26 млрд доларів – мінімальний розмір шкоди, завданої росією Донецькій області — і це станом на 1 червня. Такі дані навів начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук".

Попередній підрахунок збитків український уряд провів спільно з групою Світового банку та Європейської комісії. Говорити про остаточні цифри ще занадто рано, адже війна триває, а росія щодня продовжує нищити інфраструктуру області, і обсяги руйнувань у тимчасово окупованих містах підрахувати взагалі неможливо. 

- Маючи досвід деокупації Святогірської та Лиманської громад, можна впевнено казати: наслідки окупації — спустошливі. Крім того, окрім прямих збитків, є ще непрямі, пов'язані із порушенням економічних і виробничих ланцюгів, іміджевими втратами додатковими витратами на війну тощо. Тож підсумкова цифра шкоди буде значно вищою за ці 26 млрд доларів, - констатує очільник області. 

Найбільше від російського вторгнення постраждав житловий фонд (40% від загального обсягу руйнації), транспорт (31%), торгівля і промисловість (10%).

- Донеччина — регіон, який постраждав найбільше. Чверть усіх збитків, завданих Україні, припадає саме на нашу область, - наголошує Павло Кириленко. - Відбудовувати Донеччину маємо за принципом «краще, ніж було». 

Станом на 3 жовтня в області пошкоджено щонайменше 79404 об'єкти інфраструктури і очевидно, що ця цифра зростатиме, а разом із нею — і загальна сума, необхідна для відновлення.

- Ми використаємо всі законні шляхи для стягнення репарацій з російської федерації чи її правонаступниць. Для цього ретельно документуємо кожен їхній удар по нашій інфраструктурі, - підсумовує начальник ОВА. - Після перемоги все відбудуємо! А росія — за все заплатить!

Інші новини за темою