портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 66 млн гривень було виділено на облаштування та утримання чотирьох КПВВ на Донеччині за весь період їх функціонування

Опубліковано 29 грудня 2020 року, 10:33

Понад 66 млн гривень було виділено на оснащення та утримання контрольних пунктів в’їзду – виїзду на лінії розмежування у Донецькій області за весь період їх функціонування. Про це  голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко повідомив під час підсумкової пресконференції щодо роботи у 2020 році, яка відбулася у Краматорську 28 грудня.  

«На оснащення та утримання КПВВ виділяються значні грошові кошти. 66,2 млн гривень виділено за весь період на утримання 4 КПВВ на території області  за увесь період їх функціонування», -  сказав очільник області.

Він нагадав, що  в середині грудня почав працювати сервісний центр на КПВВ «Новотроїцьке». Відтепер там діють відділення банку та «Нової Пошти»; кімната матері і дитини; аптека; фельдшерський пункт, який у тому числі зможе забезпечити й експрес-тестування на COVID-19; сервісна зона, відділок поліції, Центр надання адміністративних послуг. 

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 28 грудня 2020 року визначив державне підприємство «Реінтеграція та відновлення» Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відповідальним за облаштування, утримання та обслуговування КПВВ та прилеглі до них території.  Відповідні заходи ДП здійснюватиме спільно з Донецькою та Луганською обласними військово-цивільними адміністраціями та Херсонською облдержадміністрацією.

Постанова передбачає приведення до єдиного стандарту та вимог усі КПВВ на лінії дотику та на адмінмежі з Кримом, а також дооблаштування їхніх режимних та сервісних зон.

Інші новини за темою