портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На КПВВ «Новотроїцьке» люди, які приїжджають з тимчасово окупованої території, зможуть з 15 січня здати тест на антиген коронавірусу SARS-CoV-2

Опубліковано 14 січня 2021 року, 16:59

Люди, які приїжджають з тимчасово окупованої території, зможуть з 15 січня здати тест  на антиген коронавірусу SARS-CoV-2 на КПВВ «Новотроїцьке».  Про це під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області розповів директор департаменту цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко.

«Ми запроваджуємо з цієї п’ятниці можливість всім громадянам, які перетинають КПВВ з непідконтрольної території України на підконтрольну, у сервісному центрі, який там побудований,  безкоштовно здати тест на визначення антигена коронавірусу», - сказав Ігор Бойко.

Заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко додав, що тривалість тесту -  15-30 хвилин.  «Виробники цих швидких тестів заявляють чутливість до COVID-19 на рівні 86-92%», - сказав він. 

Водночас Ігор Бойко зазначив, що наразі сама процедура недосконала, бо не дає змогу одразу виконати зняття  контролю в електронному сервісі «Вдома». 

«Досконалість процедури відпрацьовується на рівні Києва -  відбувається активне спілкування облдержадміністрації з міністерствами. На сьогодні можу  сказати, що такий тест буде за бажанням громадянина, який перетнув КПВВ. Але перед взяттям тесту кожен,  хто перетинає лінію розмежування, зобов’язаний встановити мобільний застосунок «Вдома»… Представники медичної служби, які будуть знаходитися на КПВВ,  поки що не мають доступу до програми, щоб одразу зняти цю людину з контролю»,  - роз’яснив він.

Директор департаменту цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації також нагадав, що всі 4 КПВВ, які розташовані у Донецькій області,  працюють у звичайному режимі, але через дії окупантів  пропуск здійснюється лише у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» двічі на тиждень – у понеділок і п’ятницю.

Нагадаємо, що  Кабінет Міністрів дозволив під час в'їзду з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей проводити експрес-тестування на антиген коронавірусу SARS-CoV-2.




 

Інші новини за темою