портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Кабмін визначив ДП «Реінтеграція та відновлення» відповідальним за облаштування, утримання та обслуговування КПВВ

Опубліковано 29 грудня 2020 року, 08:25

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 28 грудня 2020 року визначив державне підприємство «Реінтеграція та відновлення» Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відповідальним за облаштування, утримання та обслуговування КПВВ та прилеглі до них території.

Відповідні заходи ДП здійснюватиме спільно з Донецькою та Луганською обласними військово-цивільними адміністраціями та Херсонською облдержадміністрацією.

Відповідна постанова передбачає приведення до єдиного стандарту та вимог усі КПВВ на лінії дотику та на адмінмежі з Кримом, а також дооблаштування їхніх режимних та сервісних зон.

«З самого початку створення КПВВ кожен пункт жив своїм життям, адже кожен пункт належав до сфери управління різних структур. Через це виникли труднощі з їх технічним облаштуванням, створенням належних умов для людей, що перетинають лінію дотику на Донеччині та Луганщині та адмінмежу із Кримом. Немає єдиного стандарту та елементарних умов для забезпечення найпростіших людських потреб. Власне, це викликало і справедливі рекомендації та побажання від міжнародних партнерів, гуманітарних організацій, правозахисників, які опікуються питаннями окупованих територій України. Врешті-решт настав час навести лад в цьому питанні. Ми вже заклали новий стандарт - це КПВВ у Щасті та Новотроїцькому. І за таким же принципом будуть облаштовані всі КПВВ, а утриманням буде займатися один оператор - наше державне підприємство «Реінтеграція та відновлення». Я вдячний всім членам Уряду за підтримку цього важливого, в першу чергу з точки зору гуманітарних засад, рішення», - наголосив Віце-прем‘єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Це положення визначає основні вимоги до облаштування КПВВ:

режимна зона

сервісна зона із сервісним обслуговуванням

Режимна та сервісна зони КПВВ облаштовуються тимчасовими модульними спорудами на основі збірно-розбірних конструкцій, з відповідним захистом від ураження стрілецькою зброєю.

Визначено також, що прилегла до КПВВ територія - це територія за межами режимної та сервісної зон в радіусі не більше 50 м. від них, або до проїжджої частини дороги, якщо відстань до неї менше 50 м.

Нагадаємо, що протягом року Мінреінтеграції працювало над покращенням умов перетину КПВВ, зокрема 10 листопада на КПВВ у Щасті (Луганська область) та 16 грудня на КПВВ у Новотроїцькому (Донецька область) було відкрито сучасні багатофункціональні сервісні центри.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Інші новини за темою