портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Попри військові дії аграрії Донеччини сіють озимі під урожай 2025 року

Опубліковано 26 вересня 2024 року, 18:31

На Донеччині триває сівба озимих культур під урожай 2025 року. Аграрії планують посіяти озимі на площі понад 65 тис. га.

Станом на 23 вересня 2024 року сільгоспвиробники вже посіяли озимини на площі – 3,6 тис. га та озимого ріпаку на площі - 0,7 тис. га.

На темпи сівби впливає відсутність достатньої вологи у ґрунті, але сільгосппідприємства Черкаської, Іллінівської, Олександрівської, Новодонецької, Добропільської та Курахівської громад розпочали осінню посівну.

Так, одне з сільгосппідприємств Краматорського району продовжує працювати, здійснює осінні польові роботи, збирає врожай соняшнику та розпочало посів озимих культур.

У цьому році підприємство вирощувало сільгоспкультури на площі понад 5 тис. га. Це стало можливим після очищення сільгоспугідь від вибухонебезпечних предметів завдяки співпраці з підрозділами Головного управління ДСНС України в Донецькій області та власними зусиллями.

Не зважаючи на всі негаразди воєнного часу, аграрії області продовжують сплачувати податки громадам та орендну плату власникам земельних ділянок, підтримуючи тим самим економіку області.

Інші новини за темою