портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Власникам худоби пропонують подати заявку на спеціальну бюджетну дотацію

Опубліковано 17 жовтня 2024 року, 11:02

17 жовтня 2024 року власники худоби зможуть подати через Державний аграрний реєстр заявку на отримання однієї з наступних спеціальних бюджетних дотацій - для утримання корів або кіз та/або овець.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Подати заявки на отримання бюджетної допомоги можуть власники худоби усіх областей, крім тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій.

Спеціальна бюджетна субсидія надаватиметься відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.08.2022 № 918.

Для власників худоби, які мають у власності від 3 до 100 корів (усіх напрямів продуктивності), передбачається виплата по 7 тис. грн на кожну голову.

Для тих, хто утримує маточне поголів’я кіз та/або овець від 5 до 500 голів, - у розмірі 2 тис. грн на одну голову.

У разі надходження до Державного аграрного реєстру заявок на суму, що відповідає обсягу бюджетних коштів за окремим напрямом, подання заявок припиняється, про що оприлюднюється відповідне оголошення у Державному аграрному реєстрі.

Інші новини за темою