портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Професійна адаптація учасників антитерористичної операції

Опубліковано 27 серпня 2018 року, 11:44

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 №432 «Про затвердження Порядку організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності» (далі – Порядок), кожний учасник антитерористичної операції та постраждалий учасник Революції Гідності має право на отримання послуг з професійної адаптації.

Порядок поширюється на учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності з числа осіб, яким установлено один із таких статусів:

• учасника бойових дій – відповідно до пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі – Закон);

• особи з інвалідністю внаслідок війни – відповідно до пунктів 10-14 частини другої статті 7 Закону;

• учасника війни – відповідно до пункту 13 статті 9 Закону;

• постраждалого учасника Революції Гідності – відповідно до статті 161 Закону.

Для отримання послуг з професійної адаптації учасник антитерористичної операції або постраждалий учасник Революції Гідності письмово звертається із заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування).

До заяви додаються:

• копія посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, або постраждалого учасника Революції Гідності, засвідчена підписом особи (з пред’явленням оригіналу посвідчення);

• для учасника антитерористичної операції – копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з перебуванням безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції у період її проведення, що засвідчується підписом учасника антитерористичної операції.

Орган соціального захисту населення:

• видає учаснику антитерористичної операції направлення до центру зайнятості або іншої установи на професійну орієнтацію щодо вибору напряму професійного навчання;

• видає учаснику антитерористичної операції направлення на професійне навчання з урахуванням висновків професійної орієнтації.

Послуги з професійного навчання надаються учаснику антитерористичної операції та постраждалому учаснику Революції Гідності одноразово в порядку черговості.

Учасник антитерористичної операції та постраждалий учасник Революції Гідності на підставі направлення на професійне навчання зараховується до установи.

Детальнішу інформацію учасники антитерористичної операції можуть отримати в управлінні соціального захисту населення за місцем проживання.

Департамент соціального захисту населення Донецької ОДА